Movies recommended by Valkyria

Turk film

11 Dec 2022
0
comments
Favorites
Movies from Valkyria

Eski Köye Yeni Adet

The medical team that came to the village in the late 1990s placed an intrauterine contraceptive device in all women with at least three children. As the men of the village sit down and ponder what the device worn by the women is, they conclude that the state has wired them through a series of misunderstandings. Until this misunderstanding is cleared up, everything in the village is set to change.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Fetih 1453

Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir... Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Devrim Arabaları

Devlet Başkanı Cemal Gürsel tümüyle yerli üretim bir otomobil yapılmasını emreder ve görevin TCDD işletmesine verildiği bildirilir. O gün orada bulunan 23 mühendis bu emri 'Türk insanının makûs talihine karşı bir meydan okuma' olarak algılarlar. En küçük bir tereddüt ya da endişe sergilenmeksizin derhal işe başlanır. Çalışma mekanı olarak Devlet Demiryolları'nın Eskişehir'deki Cer Atölyesi seçilir. Zaman müthiş dardır. Cumhuriyet Bayramı' na kadar yalnızca 130 günü vardır ekibin. Türkiye’nin ilk yerli otomobili olacak eserin adı da konmuştur: “Devrim”.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Birleşen Gönüller

Gerçek bir hikayeden derlenmiş olan filmde; ikinci dünya savaşının moskof diktası ile nazi zulmü arasında kalan kafkas türklerinden niyaz ile cennet hikayesi anlatılıyor.
Favorites
Movies from Valkyria

Benim Dünyam

Muhteşem Bollywood filmi Black'in birebir kopyası olan bu film, bakalım orjinalinin yaptığı etkiyi yapabilecek mi? Hintli yönetmenin, bari kıyafetleri mekanları değiştirseydiniz diyerek sitem ettiği Uğur Yücel'e saygımı (sinema açısından) yitirdiğim film :)Sekiz yaşına kadar yaşamla ilgili hiçbir şey bilmeden hayatını sürdüren Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız. Film, Mahir Hoca'nın karanlığın içindeki Ela'nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela'nın umut ve vefa hikayesini anlatıyor. Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikayesidir. Benim Dünyam filminin, 2005 Hindistan yapımı Black filminin yeniden çekimi olduğu, filmin yapımcıları tarafından doğrulandı.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Kaybedenler Kulübü

Alternatif kitaplar basan bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ile Kadıköy’de bar işleten, çok sıkı bir plak ve efemera koleksiyoneri olan Mete (Yiğit Özşener), 90’lı yılların ikinci yarısında, sanki bir yerde oturmuş konuşuyorlarmış ve kimsenin bundan haberi yokmuş gibi bir radyo programı yapmaya başlarlar. Yaptıkları program zaman içinde hem onların hem de dinleyenlerin hayatını değiştirecektir. Programın şöhreti hızla yayılırken Kaan ve Mete eski hayatlarına aynen devam ederler. Hergün başka kadınlarla yalnızlığını gidermeye çalışan Kaan, aradığı aşkı Zeynep’de (Ahu Türkpençe) bulur ve bu aşkı tutkuyla yaşamaya çalışır; aralarındaki hayat görüşü farklılığına rağmen... Bu arada herkesin ‘kendi kaybını’ bulduğu ‘Kaybedenler Kulübü’, toplumun farklı kesiminden insanları biraraya getirerek adeta bir ‘ortak mahalle’ de buluşturur. Kendi yalnızlıklarıyla bile dalga geçen, sisteme her gün başkaldıran, hayatın kıyısında yaşayan Kaan ve Mete’nin renkli hayatlarını yansıtan programın tutkunları, ‘Kaybedenler Kulübü’nün üyeleridir artık.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Veda

Selanik’te çocukluktan başlayan arkadaşlık, önce silah arkadaşlığına sonrasında cumhuriyetle birlikte aynı ideallerin peşinde yürüyen yarım asırlık dostluğa ve ölene kadar süren kardeşliğe dönüştü. Aralarındaki dostluk o kadar büyüktü ki biri öldüğünde diğeri de hayata veda etmek istedi… Veda, ölüme meydan okuyan bir kuşağın hikayesi. Filmde sadece Atatürk’ün hayatı anlatılmıyor, aynı zamanda bir döneme ışık tutuluyor, filmde dostluk, savaş, aşk, sevgi gibi konular 'insan olmak' çerçevesinde tekrar ele alınıyor. “Veda” Salih Bozok’un anlatımıyla, bu dostluğun, Atatürk’ün hayatının dönüm noktalarının, vatanı kurtarmak için ölüme meydan okuyan bir kuşağın komutanının hikayesi…
See all
Favorites
Movies from Valkyria

120

Milletimizin bağımsızlık mücadelesinden küçük bir kesit, bu filmi izleyince gözyaşları içinde kalacak ve bu vatan için nelerin feda edildiğini bir kere daha anlayacaksınız.Sarıkamış Savaşı'nda güç durumdaki Türk askerine cephane götürülmeli, ancak bunu yapacak kimse kalmamıştır. Eli silah tutan herkes savaştadır ve eğer bu cephane ulaşmazsa Van da tehlike altına girecektir. Bu zorlu görevi çocukların yapmasından başka bir çare gözükmemektedir.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Çanakkale: Yolun Sonu

Osmanlı İmparatorluğu’nun direniş kapısı olan Çanakkale, gemi yoluyla geçilememiş ve işgalciler, çaresiz bir manevrayla Gelibolu kıyılarına çıkartma yapmaya başlamışlardır. İşgal kuvvetlerinin belki de en büyük direnişi gördükleri koy, o andan sonra mağlup bir ordunun adıyla anılacaktır; Anzak Koyu. Hilal-i Ahmer cemiyetindekiler ve Muhsin’le(Gürkan Uygun) Hasan’ında(Umut Kurt) içinde bulunduğu destek birliği beş günlük yolculuğun sonunda, 25 Mayıs 1915’te cepheye ulaşırlar. Hasan, siperlere indiği anda, savaşın hayal ettiğinden daha acımasız olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Daha ilk gün, bir Anzak askeriyle siper içerisinde burun buruna gelir ve abisinin son anda yardımına koşmasıyla kıl payı hayatta kalır. Birkaç gün sonra Muhsin bir Anzak keskin nişancıyı vurup, daha önce Balkan savaşında da komutasında yer aldığı Yüzbaşı İbrahim Adil tarafından keskin nişancılık görevine getirilir.Çanakkale Yolun Sonu izle Muhsin’inse İbrahim Adil’den tek bir isteği vardır. Kardeşi Hasan’ı geri hizmete çektirmek… O andan sonra Muhsin, bir diğer keskin nişancı Şeref’le birlikte yüksek rütbeli düşman askerlerini avlayacak, kardeşi Hasan’sa ikmal çadırlarından cepheye tüfek ve mermi sandıkları taşıyacaktır. Muhsin’in nişancılık ve sızma konusundaki hüneri, düşman hattında kısa sürede efsane olmasına yol açar. Bu durum karşısında Anzak askerlerin bile içten içe nefret ettikleri İngiliz Binbaşı Steward, karşı atağa geçmek ve kendi canını korumak amacıyla ordunun en iyi nişancısı olan, onbaşı William Eagle’ı Anzak koyuna getirtir. Eagle’ın tek bir görevi vardır. Mümkün olduğunca çok subay öldürmek ve bütün koya nam salan Muhsin’in dikkatini çekip bu hünerli Türk nişancının hayatına son vermek.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Çanakkale 1915

Kurtuluş Savaşı'nın taç kapısı, girişi olan Çanakkale Savaşının destanı. Tarihin en eski milletlerinden birinin dirilişi... Ateşten geçerek, kan içinde, bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere çığlık çığlığa dirilişi... Çanakkale Savaşı hiç böyle yazılmadı...
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Beyaz Melek

Beyaz Melek’ filmi; bir aşkın öyküsüdür. Bu aşk öyküsü, iki insanın birbirine duyduğu aşk değil, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşkın ve sevginin hikayesidir. Filmde, doğudan batıya, mekteplisinden köylüsüne, gencinden yaşlısına sevginin her türlü motifi hem duygusal hem de esprili bir dille anlatılır. Kalplerimizi ısıtan tüm anlar ve bizi biz yapan tüm değerlerimiz daha önce hiç düşünmediğimiz yada hissetmediğimiz şekilde seyirciyle buluşturulur. Ve der ki : Sevgi asla yarına ertelenmeyecek, insanoğlunun en büyük ve görkemli eylemidir.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Vezir Parmağı

Komedi ağırlıklı filmde Osmanlı zamanlarında yaşayan bir Diyarbakır’lı hamalın hayatı anlatılıyor. Hikaye Osmanlı zamanında yaşamış bir hamal olan Hamdullah (Mahsun Kırmızıgül), Osmanlı İmparatorluğu’nun savaşı girmesi üzerine Diyarbakırdan gönüllü olarak orduya katılacaktır. Hamdullah gibi eli silah tutan ve çeşitli farklı kültürlerden olan birçok hamal da ülkenin dört bir yanından orduya katılmak için yola çıkacaklardır.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

New York'ta Beş Minare

İki Türk karşıtı terör ajanları bulmak ve orada saklandığını olduğuna inanılan "Deccal" kod adlı tehlikeli İslami lideri, geri getirmek için bir göreve New York'a gönderilir. FBI ve NYPD ile çalışan ajanlar Hacı Gümüş, yıllar önce o cinayetten yatmış bir Türk hapishanesinde, serbest bırakıldıktan sonra ABD'ye kaçan saygın Müslüman bilgin ve aile insanın tutuklanmasını orchestrate. Bu masal sevgi, dostluk, barış ve önyargılar, intikam için arzuluyor birine masumiyet veya suçluluk bile konularda sorusuna cevap arayan bir yolculuğa çıkartıyor...
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Av Mevsimi

Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır. Jetfilmizle.Org Sunar İyi Seyirler
See all
Favorites
Movies from Valkyria

7 Kocalı Hürmüz

1800'lü dönemlerin sonlarında İstanbul Taşkasap’ta hayatını sürdüren Hürmüz, farklı mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Fakat, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur... Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?

Karagöz ve Hacivat inşaatta çalışan iki ameledir. Her ikisinin de birbirlerini ve çevredekileri eğlendirme konusunda doğal bir yetenekleri vardır. İnsanlar tarafından ne kadar komik oldukları keşfedilince şehrin ileri gelenlerinin de katıldığı çeşitli toplantılara ve eğlencelere davet edilirler ve bir anda ünlü olurlar.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Türk İşi Dondurma

Çanakkale Savaşı esnasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün vatanları uğruna verdikleri mücadele Turkish'i Dondurma’nın konusunu oluşturuyor.Genç iki Türk Avusturya’da yaşarlar ve devecilik ile el arabası ile dondurma satarak yaşamlarını sürdürürler. Bu ikili 1915 senesinde ülkelerinde savaş çıktığını öğrenirler. Hemen harekete geçen gençler Çanakkale’ye gitmek için harekete geçerler. Gençler harekete geçmişlerdi fakat onları yetkili engeli beklediğinden habersizlerdi. Gençler adadan çıkamaz ve bu esnada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılır. İngilizler’in Avusturya’ya karşı savaştığını öğrenen Türkler, ülkelerinde yapamadıkları savaşı Avusturya’da gerçekleştirmek için yola koyulurlar. Bu iki Türk'ün verdiği mücadelede acaba Avusturya, İngiltere'yi mağlup edecek miydi? Gençlerin performansları ve savaş sahneleri izleyiciyi duygulandırırken, aynı zamanda tarih kokuyor.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Anadolu Kartalları

Pilot olma hayaliyle yaşayan beş gencin hayatı. Uçuş eğitiminde yaşadıkları zorluklar, aileleri, aşkları, ayrılıkları, rekabetleri, dostlukları, fedakârlıklar… Beş arkadaş, hayatlarının bu kutsal ama zor ve stresli döneminde birbirlerine destek olurlar. Bu dönemde eğitmenlerinin destekleri de onlara yol gösterir. Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı, hayatını değiştiren bir deneyim olacaktır. Jetfilmizle.Biz Sunar İyi Seyirler.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Sarıkamış Çocukları

1915 senesinde aynı köyde iki dost olan Mehmet ve Yusuf babaları Sarıkamış'ta çeteciler yönünden öldürülür. İki çocuğun abisi ise Sarıkamış cephesinde muhaberetadır. Bir yolunu bulup abilerinin yanına cepheye gitmeye kararlı olan Mehmet ve Yusuf hayat sürdürdükleri köyden bir küme mehmetçiğin de cepheye gönderileceğini öğrenince bu kafileyle birlikte yola çıkıp cepheye ulaşmaya karar verirler.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Annem

Tüm hayatını kızı için ortaya koyabilen, her türlü fedakârlıkta bulunan bir anne ve annesinden utanan, ondan uzaklaşmak isteyen bir kız... Nazlı, annesinden sürekli olarak utanan, hatta onu annesi olarak bile kabul etmek istemeyen üniversite çağına ulaşmış genç ve asi bir kızdır. Nazlı’nın annesi ise tüm bunların farkında olmasına rağmen kızı için her türlü fedakârlığı yapan, gerekirse tüm hayatını ortaya koyabilen ve imkânsız kabul edilenleri mümkün kılmak için çaba sarf eden bir köylü kadındır.Nazlı’nın annesi ve babası sürekli olarak tartışmaktadır. Annesi, Nazlı’nın okumasını, iyi bir yere gelmesini istemekte lakin babası okumaması konusunda diretmekte hatta şiddete bile başvurmaktadır. Daha fazla dayanamayan Nazlı, üniversite sınavına girer ve kazanır. Ardından annesinden, köyünden herkesten ayrılarak üniversite okumak için gider. Uzun bir süre ardından sonra ise annesinin yanına geri döner fakat bu geri dönüş, Nazlı’nın göz ardı ettiği birçok gerçeğin su üstüne çıkmasına yol açacaktır.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

7. Koğuştaki Mucize

Yerli uyarlama bir film olan 7.Koğuştaki Mucize filminde zihinsel engelli olması sebebiyle 7 yaşındaki kızı ile aynı zekâ yaşına sahip bir babanın, yaşadığı adaletsiz durumlar karşısında direnişini, adaletsizle karşı açmış olduğu savaş konu edinilmektedir. Başkahramanımız Memo, yaşı büyük olsa da bir çocuk aklına ve kalbine sahip bir babadır. 7 yaşındaki Kızı Ova ile aralarında kalpleri ısıtan güçlü bir sevgi bağı vardır.Memo, haksız bir sebepten kaynaklı suçlu bulunur ve hapse atılır. Bulunduğu koğuş en azılı suçluların yer aldığı 7.koğuştur. Hapse atıldığı günden itibaren çeşitli haksızlıklara uğrayan hatta darp edilen Memo, her şeye rağmen kızını düşünmekte ve onu yanına getirmek istemektedir. Kızını yanına getirmek için tüm bu adaletsizlere karşı bir savaş açar.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu

Filmde Türk ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış sayısız başarılara imza atmış olan Naim Süleymanoğlu’nun hayat hikayesi ele alınmıştır. Boyunun bir ellilerde olmasına karşın gücü ve başarılarından dolayı kendisine Cep Herkülü lakabı verilmiştir. Başarılı halterci ilk dünya madalyasını 15 yaşında almıştır ve dünya tarihinde ki en genç rekortmen olmuştur. Bu madalya sadece cep Herkülünün değil aynı zamanda iç bunalımlar yaşayan ülkesinin de yüzünü güldürmüştür. Daha sonraki spor hayatına7 defa Dünya rekoru,3 farklı olimpiyatta kazandığı olimpiyat Altın Madalyaları,6 defa Avrupa Şampiyonluğu ve 7 defa Dünya Şampiyonluğu sığdırmış olan Naim Süleymanoğlu’nu Hayat Van Eck canlandırmıştır. Kişisel sıkıntılara rağmen spor hayatındaki başarılarıyla başta gençler olmak üzere tüm insanlara örnek bir yaşam sunan Cep Herkülü filmi izleyenlerine bir yol ve ümit olacaktır.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Vizontele izle (2001) | Jet Film izle

Film Van'ın Gevaş ilçesinde çekilmiştir. Vizonteleyi Ankaradan bir heyetle o zamanın belediye başkanına teslim etmeye gitmişlerdir. Getiren personel aralarında kavga ettiğinden dolayı kurulumunu yapmamışlardır. Vizontele'nin çalışıp çalışmadığı bilinmemektedir. Çalıştırılması içinde Deli emine iş düşmüştür onu çalıştırmak için elinden geleni yapar ve çalıştırmayı başarır fakat ahaliye vizonteleyi tanıtmak için toplandıklarında olaylar farklı yere doğru gitmektedir.
See all
Favorites
Movies from Valkyria

Bizim için Şampiyon – Bold Pilot

Türkiye’de atçılığın en önemli sembollerinden ve temsilcilerinden biri olan Halis Karataş’ın gerçek hayatını konu almaktadır. Ünlü jokeyin o dönemlerde çıkış yapmayı başardığı yarış atı olan ve at yarışlarıyla hiç ilgisi olmayan insanların bile adını bildiği ve severek takip ettiği Bold Pilot’la birlikte kazandığı zaferlerin hikayesini anlatmakta. Film tamamen gerçek bir yaşam öyküsünden ilham alınarak yapılmış ve oldukça iddialı bir yapımla bizleri buluşturmaktadır. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanı Özdemir Atman’ın atı olan ve birçok başarıya beraber imza attıkları Bold Pilot’un daimi jokeyi olan Halis Karataş, sonralarında Bold Pilot ile birlikte, Türkiye’nin en başarılı jokeyi haline gelmeyi başaracaktır. Halis Karataş, atıyla birlikte kırılması çok zor olan bir rekora imza atmış ve o döneme adını kazıtmayı başarmıştır. Koştuğu dönemlerde halk arasında umudun simgesi haline gelen Bold Pilot ise, herkesin sevgisini kazanmayı başarmış ve insanlara bu sporu sevdirmiştir. Filmde aynı zamanda bir aşk hikayesini de konu almaktadır. Begüm Akman ve Halis Karataş’ın destansı aşkları filme ayrı bir hava katmaktadır.
See all
Favorites

Comments